Klik P la iklan bawah ni.. hihihi

Wednesday, 16 April 2014

Jom Selam Di Pulau Payar


Taman Laut Pulau Payar terletak di perairan Kedah yang boleh dikunjungi melalui tiga cara iaitu dari Kuala KedahPulau Langkawi atau Pulau Pinang. Jika anda berada di Alor Star, lebih baik menaiki bot dari jeti Kuala Kedah berhampiran Marina Kuala Kedah (kira-kira 30 minit menaiki bot laju).
Anda boleh menaiki bot laju 250 kuasa kuda mengambil masa kira-kira setengah jam untuk tiba ke Pulau Payar.Taman laut ini terdiri daripada empat pulau iaitu Pulau Payar[1]Pulau KacaPulau Lembu dan Pulau Segantang. Pemandangan pulau ini memang cantik dan asli. Bongkah batu di pinggir pantai bagai disusun rapi, pasirnya putih bersih dan airnya sangat jernih hinggakan belang pada badan anak ikan boleh dilihat dengan jelas. Setiap bulan seramai 10,000 pengunjung datang ke sini.

cantik kan,,?

Sebagai seorang diver yang baru, mesti lah aku bersemangat waja untuk dive kat sini.lg2 aku orang kedah, xsah la kalau xmai.. hihihi.. soo aku nak kongsi skit pengalaman dive sini bersama-sama kawan seperjuangan.


Ni Dive Site sini.
byk kan.. kalau ada yang berminat nk mai dive leh kasi tau saya. kita leh atoq. hihihihi
layan ya gambaq2 kat bawah ni.. syiokkkkk

Kawasan Sekitar depan tempat orang snorkling nuu..
Tudia ikan kerapu.. bersepah sini.. seb bek xleh mengail ja..

Ni Waktu Program kibarkan jalur Gemilang merdeka Yang lalu.
Jamu Ikan

Super NEMO
Macam PRO Dak? ngeh3............
Buat laksa sedap depa kata belut ni..
Ikan comey3
Bela kat umah best ni..

kawasan sponge bob bermain-main


Ni saja la gambaq2 kita p dive kat pulau payaq. lokasi kat coral garden ngan depan jeti. kalau ada berminat nak g dive atau berkelah snorkling di pulau payar bleh bgtau saya ya. kita atoq kelia punya. Ada pakej menarik. bot leh bertolak dari ampang jajar alor setar direct ke pulau payar.

1 comment:

  1. assalammualaikum...boleh saya dptkan nombor telepon bot sewa drpd jeti ampang jajar atau kk untuk ke pulau payar? tk

    ReplyDelete